Пишаємося нашими учнями!

Вітаємо Терьохіну Євгенію, ученицю 11-Б класу.
Женя не вперше стає переможницею, лауреаткою, призеркою конкурсів різних рівнів. Цього разу вона отримала Диплом лауреата Всеукраїнського конкурсу до Міжнародного дня рідної мови у рамках Національного Фестивалю «Код Нації».
📝 Євгенія у своєму есе «Мовне здоров’я» вдало використовує метафору мови як «живого організму», щоб донести до читача важливість дбайливого ставлення до мови.
Розділення на етапи діагностики, лікування та профілактики надає есе оригінальності. Зокрема, встановлення діагнозу у вигляді «гострого отруєння токсичними речовинами “братнього” народу» чітко визначає проблему та надає читачеві базовий контекст.
👍 Особливу увагу привертає ідея про те, що здорова мова сприяє формуванню здорового суспільства. Юна авторка переконливо аргументує, що розвиток української мови є не лише культурною, але й стратегічною необхідністю для збереження національної ідентичності та національної безпеки.
🙋‍♀️ Найсильнішим аспектом есе є заклик до дії. Євгенія закликає українців не лише усвідомлювати важливість мови, але й активно працювати над її відновленням та розвитком.
🥰 Гордісно, що у нашому закладі навчаються такі талановиті учні.
Нехай любов до української мови надихає на нові звершення!
Прокрутити вгору