Тренінг з управління водними ресурсами у науковому ліцеї Хортицької національної академії: нові знання для сталого розвитку

10 вересня 2024 р. у науковому ліцеї Хортицької національної академії відбувся тренінг “Управління водою в громадах та на об’єктах з питань, пов’язаних із забезпеченням та доступом до води, санітарії та гігієни в громадах/соціальних установах (медичні/навчальні заклади) для забезпечення сталості”.

Захід був організований громадською організацією “Жінки і діти України – наше майбутнє” за підтримки Програми ЮНІСЕФ UNICEF Ukraine щодо доступу до води, гігієни, санітарії та гігієни (WASH).

Програма тренінгу включала декілька модулів, присвячених різним аспектам – системний підхід управління об’єктами водопостачання, специфіка прийняття управлінських рішень, практичні аспекти для децентралізованого та централізованого водопостачання для підтримки та забезпечення сталості, доступу до чистої питної води, гігієни та санітарії, особливо в умовах воєнних дій. Учасники мали змогу обмінятися досвідом, проаналізувати причини та наслідки забруднення води, зрозуміти проблематику та розробити ефективні стратегії її вирішення. Ще однією важливою складовою тренінгу було ознайомлення з нормативно-правовими аспектами управління водними ресурсами.

Після завершення тренінгу всі учасники отримали сертифікати, що підтверджують їхню участь та засвоєні знання.

Колектив наукового ліцею Хортицької національної академії висловлює подяку за нові знання кандидату біологічних наук, доценту кафедри біології Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка Потоцькій Світлані Олександрівні.

Прокрутити вгору