До Міжнародного дня людини з синдромом Дауна

Студенти напряму підготовки 6.0101005 «Корекційна освіта. Логопедія» та викладачі кафедри корекційної педагогіки відзначили  Міжнародний день людини з синдромом Дауна. Під керівництвом завідуючої центром ранньої соціальної реабілітації Коломоєць Н.Т. студенти, майбутні корекційні педагоги, оволоділи навичками спілкування з дітьми з синдромом Дауна та отримали цінний досвід роботи співпраці з їх родинами.

Англійський лікар Джон Ленгдон Даун в 1862 році першим описав синдром, який отримав згодом його ім’я, як форму психічного захворювання. Зв’язок між походженням природженого синдрому і кількістю хромосом виявив в 1959 році французький генетик Жером Лежен.

День проведення Міжнародного дня людини із синдромом Дауна вибраний невипадково, це двадцять перший день третього місяця пов’язаний з 3 копіями 21-ої хромосоми. Вперше цей День став щорічно відзначатися з 2006 року і був заснований на VI міжнародному симпозіумі, присвяченому проблемам дітей із по синдромом Дауна, проведеному в Пальма де Майорка, за ініціативою правлінь Європейської та Всесвітньої асоціацій Даун-синдром.

Як свідчать статистичні дані, ймовірність народження дитини з синдромом Дауна становить 1:600-800 всіх новонароджених і не залежить від раси, місця проживання, способу життя або соціального становища батьків.

Міжнародний день людини з синдромом Дауна ставить перед собою мету привернути увагу суспільства до проблем людей із обмеженими здібностями. Запрошуємо  всіх бажаючих приєднатися та підтримати їх.

Прокрутити вгору