Захід до Дня захисника України

12.10. 2015 р. у бібліотеці Хортицького центру до  Дня  захисника України пройшов урок мужності   «У колі мужності і героїзму»…

З метою виховання в учнів патріотизму, шанобливого ставлення до рідної країни, гордості за наших захисників у Хортицькому центрі   організовано зустріч учнів з вельмишанованими гостями:   Головою волонтерського центру м. Запоріжжя  Чумаком Михайлом Васильовичем та Криволаповим  Миколою Михайловичем,  спеціалістом вибухотехнічного відділу ГУ МВС України у Запорізькій області, учасником АТО. На початку урочистого заходу бібліотекар Ольга Дмитрівна   розповіла про події 1941-1943 років на Запоріжжі. Гості та учні із задоволенням переглянули документальний фільм про визволення рідного міста. Особливою родзинкою події була  книжкова виставка, оформлена до Дня захисника України.

Запрошені захисники у доступній формі розповідали  вихованцям  про життя на війні, про те, як боронилися і наступали, про допомогу волонтерів, про солдатську єдність, братство, і про все те, що цікавило дітей. Михайло Чумак розповів про особливості  роботи волонтерів на Донбасі, подякував дітям за їх вклад в підтимку своєї держави. Микола Криволапов застеріг від необережного поводження з вибухонебезпечними предметами та продемонстрував справжнє військове приладдя: бронежилет, гранатомет та гвинтівку, які могли потримати всі бажаючі.

Всі учасники заходу вшанували пам’ять загиблих на сході України хвилиною мовчання.

Прокрутити вгору