Проект «Добро починається з тебе»

У жовтні у початковій школі Хортицької національної академії стартував проект «Добро починається з тебе». Розпочалась подія класними годинами доброти і милосердя, де учні познайомилися з волонтерським рухом на України та у країнах світу. Учні пізнавали і розкривали для себе такі важливі життєві цінності, як добро і милосердя. У класах розмістили «Скриньку добрих справ». Класні керівники разом з учнями мали змогу вирішити і обговорити добрі справи, які вони зроблять упродовж цього проекту. Свої листівочки діти поклали до «Скриньки добрих справ», а потім кожен клас написав на промінчиках сонця свої добрі справи, які прикріпили на стенд.
Доброта починається з малого. Ось і цього дня учні мали змогу зробити маленьку добру справу: взяти участь у акції збору речей для дітей-переселенців та дітей з особливими потребами. Діти разом з батьками приносили речі до класу, потім сортували їх, запаковували. Батьки учнів 1 класу організували доставку речей до місця призначення.
Серед учнів 4-го класу пройшов конкурс творів на тему: «Добре діло без віддяки не лишається» переможцями якого стали: Ліза Кирбят’єва, Уля Здибєль, Стєльмаков Даніїл.
Приємно відмітити учнів, які взяли участь у конкурсі віршів та власних поезій про доброту та милосердя «Від серця до серця хай іде доброта». Переможцем конкурсу власних поезій стала учениця 3-Б класу – Калашник Ярослава.
Веселою, теплою та позитивною стала виставка малюнків «Я бачу, що добро все ж є», активними учасниками якої стали учні 1-4-х класів.
Підсумком проведення проекту став спільний виховний захід, де учні підвели підсумки, побачили результати, показали свої таланти. На цьому проект не завершується, адже відома українська поетеса Ліна Костенко писала: «Бо кожний фініш – це, по суті, старт». Цей маленький проект прояву доброти не потребує матеріальних затрат, адже в основі його – безкорисливість і милосердя, а воно не має меж.
Зараз можна побачити навкруги багато горя і біди, але ми повинні жити і сіяти добро в людських душах, бути милосердними вже сьогодні. Давайте оглянемося довкола і запитаємо кожен себе: «А чи все я зробив для того, щоб людям біля мене було затишно і спокійно?» У нас таке коротке життя, то хай же не буде місця злим помислам. Хай оживає істина стара: «Людина починається з добра!»

Прокрутити вгору