Родинне свято в Хортицькій національній академії

21 квітня у Хортицькій національній академії «Родинне свято» зібрало до актової зали всю учнівську спільноту, вчителів, вихователів та батьків. У святковій залі урочисто й затишно: натхненно лунали патріотичні пісні, хлопці й дівчата вбрані  у вишиванки, море кольорових віночків, що заквітчали голівки юнок, створювали яскравий національний колорит. На сцені, стилізованій під давнє українське село, де хата під стріхою, перелаз, квітничок, на глядачів чекала досить повчальна сценка про перше дівоче кохання, залицяння парубка, обережність батьків щодо дончиного дівування й вибору. Юні артисти природньо виконували свої ролі, чим і захопили стовідсоткову увагу зали. І парубок Тиміш (Богдан Омельченко, учень 9 кл.), і дівчина Олена (Баранчик Софія, учениця 7 кл.), їхні батьки – дядько Савка (Марішин Андрій, учень 10 кл.) й тітка Василина (Катерина Балясова, учениця 9 кл) досить добре грали на сцені. Глядачі із захопленням привітали оплесками артистів-аматорів, які повернули їх до витоків давнього українського села і звичаїв української родини, де панував культ батька і матері.

Продовжуючи  кращі традиції веселої колективної гри-тато, мама і я, на свято були запрошені 3 сучасні родини, які показали свою майстерність, кмітливість і винахідливість строгому журі.

В конкурсах брали участь родини: Суслікових, Стельмакових та Саламатіних.  Під час першого конкурсу  учасники презентували свої родини. Другий конкурс пропонував матусям виконати чоловічу справу та ще й досить ускладнену: із зав’язаними очима вони вкручували лампочку і при цьому виявились досить вправними. Татусі ж від родин у третьому конкурсі  майстерно ліпили вареники, влаштували генеральне прибирання і теж сподівалися на перемогу. Матусі ж, прослухавши пісню, потім  «оживляли» її за допомогою міміки і донесли  її назву до родин. Веселе свято тривало довго, родини артистично декламували вірші й гуморески, показували сценки, а наостанок презентували своє домашнє завдання – улюблені страви. Тут був і «банош», приправлений  цікавою легендою, від родини Стельмакових, смачні вареники від родини Саламатіних, апетитні рогалики, крученики і вергуни від родини Суслікових.

Всі родини були відмічені журі своєю винахідливістю, артистизмом, а головне – згуртованістю.

Під оплески громади грамоти і коштовні подарунки від академії були вручені родинам-учасникам. Свято ще раз довело, що «Хортицька національна академія  – єдина дружня родина».

 

Прокрутити вгору