Фестиваль «Запорізька книжкова толока»

16 жовтня учні 6, 7А, 7Б, 8Б, 9В класів Хортицького центру відвідали фестиваль, присвячений популяризації друкованих видань – «Книжкова толока». Мата якого:  популяризація літератури та книгочитання, налагодження комунікації між читачами, видавцями, культурними діячами – представниками місцевих громад та інших регіонів України.

На Фестивалі «Запорізька книжкова толока» було запропоновано понад 40 різних заходів. Серед яких – презентації книжкових новинок, творів, виставки ілюстрацій і плакатів, театральні постановки художніх творів. А також дискусії, круглі столи, автограф-сесії.

На цьому святі книговидання не залишили без уваги й дітей. Для них було відведено малу залу, де вихованці Хортицького центру  мали змогу пройти майстер-класи по малюванню на піску, вирізанню та оздобленню закладок для книг, та взяти участь у конкурсах. Безліч позитивних емоцій учні отримали під час боді-арту, кожен бажаючий мав змогу відчути себе тигром, кошеням, клоуном або персонажем улюбленого мультфільму. Також поринути у світ казки дітям допомагали аніматори, переодягнені у різних тварин з мультфільмів.

Під час «Запорізької книжкової толоки» кожен мав можливість поспілкуватися з відомими людьми, обговорити актуальні теми з фахівцями і експертами, навчитися чомусь новому. Учні – Філюшкін Стас, Крачун Дайана, Чеснакова Емілія та Радченко Олександр отримали не тільки масу позитивних емоцій, а й подарунки – книжки із підписами видатних авторів.

Отже, такий фестиваль є вкрай актуальний, тому що останні роки електронні видання намагаються витіснити з ринку звичну друковану продукцію, а «Книжкова толока» акцентує увагу саме на книжці у її первинному значенні.

Прокрутити вгору