Обережно! Російські спецслужби використовують дітей для протиправних дій

Шановні батьки!
Україною шириться небезпечне явище: діти за винагороду від росіян спалюють автівки наших військових, або вчиняють інші протиправні дії. Зазвичай це підлітки, які шукають легкі гроші та стають легкою здобиччю російських спецслужб.
В чатах різних месседжерів (наприклад “Telegram”) неповнолітнім надходять повідомлення про те, що є нібито високооплачувана робота, даються протиправні завдання, а після їх виконання і фотопідтвердження обіцяється винагорода у 200-2000 доларів.
Такі випадки – не рідкість, і, на жаль, траплялись і у Запоріжжі. Декілька підлітків вже отримали реальне покарання у вигляді позбавлення волі.
Так, за підпал військового авто, особа може отримати покарання позбавленням волі на строк до 8 років! (ст.114-1 та ст.194 Кримінального кодексу України).
Ми звертаємося до батьків! На ваших плечах відповідальність за дії дитини. Наслідки її неусвідомлених дій можуть бути непоправними.
Стежте за поведінкою ваших дітей! Контролюйте їх перебування у інтернеті і соцмережах. Помічайте найменші зміни у поведінці і настроях. Говоріть з дітьми щиро. Не дайте їм загубити своє майбутнє по вказівці ворога!
Зверніть увагу:
У дітей у мессенджері «Телеграм» можуть бути групи з назвами: «StopGrave Запоріжжя», «StopGrave /ОСТАНОВИ МОБИЛИЗАЦИЮ», або ж інші групи. Після вербування дітей їм як правило надходять інструкції з завантаженням застосунку “Timemark”, який під час фотографування відображає геопозицію, що було б підтвердженням виконання злочину.
Крім цього вербування дітей відбувається в проросійських групах Телеграм-каналів та через оголошення в «Інтернеті» про надання роботи або на сайтах знайомств.
Як що відчули небезпеку, дзвоніть:

Телефон поліції – 102

Телефон довіри Служби безпеки України – 080501482
(email:callcenter@ssu.gov.ua)

З більш детальною інформацією Ви зможете ознайомитися на нашому сайті в розділі “Реалізація плану заходів щодо протидії скоєнню терористичних проявів”

Прокрутити вгору