Матеріально-технічне забезпечення закладу освіти

Загальна інформація про забезпечення об’єктів (будівель) закладу освіти
Найменування об’єкту (будівлі) закладу освіти Адреса розташування
Навчальний корпус 

м. Запоріжжя, вул. Наукового містечка, 59

Пансіон  м. Запоріжжя, вул. Наукового містечка, 59
Матеріально-технічна база

Рішення №17 від 04.10.2018 “Про передачу комунальному вищому навчальному закладу “Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія” Запорізької обласної ради в постійне користування земельних ділянок за адресами: м.Запоріжжя, вул.Запорізького козацтва, 6, та м.Запоріжжя,вул.Ентузіастів,13″

Рішення №32 від 20.12.2018 “Про закріплення нерухомого майна спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Запорізької області за комунальним закладом вищої освіти “Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія” Запорізької обласної ради”

Для реалізації освітнього процесу в науковому ліцеї до 03.10.2023 були наявні:

Кабінети (лабораторії) Кількість
Різновікові дошкільні групи 2
Початкові класи 4

Навчальні кабінети наукового ліцею

– кабінет української мови та літератури

– кабінет історії

– кабінет географії

– кабінет математики

– кабінет англійської мови

– кабінет хімії

– кабінет зарубіжної літератури

– кабінет фізики

– кабінет інформатики

–  кабінет музичного мистецтва

 

2

1

1

1

2

1

1

1

2

1

Спортивна зала

Хореографічна зала

Зала ЛФК

Кабінет дефектолога

Кабінет психолога

Бібліотека

Їдальня

STEМ-лабораторія

1

1

1

1

1

1

1

1

Згідно з вимогами законодавства освітньої сфери будівля, навчальні кабінети, класні, групові, спальні, побутові кімнати, спортивна зала та зала ЛФК, хореографічна зала, кабінети гурткової роботи, STEМ-лабораторія, навчальні кабінети обладнані сучасними засобами навчання   необхідними для забезпечення реалізації Освітньої програми закладу, спрямованої на залучення та підготовку учнівської молоді до навчально-дослідницької, дослідницько – експериментальної, наукової, конструкторської, винахідницької, пошукової діяльності, точності й швидкості подання демонстрованої інформації під час навчальної діяльності.

У жовтні 2022 року, а саме третього та одинадцятого жовтня, будівля закладу зазнала ракетних обстрілів з боку військ російської федерації. За даними, отриманими від представників ДСНС Запорізької області, по території академії було випущено чотири ракети класу С-300. За цим фактом Управлінням Служби безпеки України у Запорізькій області були внесені відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення (злочину).

Внаслідок обстрілів значних пошкоджень зазнала покрівля будівлі  (фактично зруйновано більша частина площі шиферного покриття, пошкоджено стропильну частину покрівлі, у двох корпусах пошкоджені несучі опори, покрівлі першого корпусу просіла на пів метра, зруйновано цегляну кладку. Приміщення спортивної зали та їдальні (харчоблок, обідня зала та підсобні приміщення) потребують 100% відновлення. Розбиті та не підлягають відновленню 90% вікон, вуличні ролети, кондиціонери, біля вікон пошкоджені зовнішні стіни. 

Приміщення санаторної школи та наукового ліцею, медичного блоку, дитячого садка, адміністрації, у тому числі підсобні та коридори отримали приблизно однакові ушкодження: вибиті вікна та двері, пошкоджені підлога та підвісна стеля, стіни та освітлення, розтрощені меблі, комп’ютерна техніка, обладнання та знищена значна частина документації. 

Руйнувань зазнала системи водо- та електро- постачання, опалення, пожежної сигналізації та охорони. Постраждали зелені насадження пришкільної теріторії, вибуховою хвилею потрощено теплицю. 

Будівля Хортицької національної академії була оглянута комісією з обстеження об’єкта, пошкодженого внаслідок збройної агресії російської федерації, склад якої затверджений наказом комунального закладу вищої освіти «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія» Запорізької обласної ради від 01.07.2022 № 6/аг «Про створення постійно діючих технічних комісій з обстеження приміщень і споруд Хортицької національної академії», про що складені акти від 03.10.2022 та від 11.10.2022 відповідно.

Починаючи з 04.10.2022 розпочалося щоденне прибирання співробітниками всіх підрозділів залишків віконних рам, осколків, потрощених дверей та меблів, зрізання аварійних дерев, відновлення водопостачання та електропостачання, ремонт дверей, закривання плитами QSB віконних отворів.  

Від Запорізької обласної ради закладу безкоштовно було надано брезент та будівельні матеріали на ремонт покрівлі, дві палети  плит QSB, якими закрито віконні отвори на всіх поверхах. Після перемовин з волонтерською організацією «Посмішка ЮА» та Мазаль ТОВ  безкоштовно вивезено понад 40 тон сміття. Представниками Мазаль ТОВ було безкоштовно встановлено два вікна. 

У зв’язку з необхідністю термінового проведення ремонту покрівлі для уникнення руйнації будівлі та пошкодження майна Хортицької національної академії, укладений договір про закупівлю послуг з поточного ремонту від 01.11.2022 № 157 з Приватним підприємством «МЕКОНГ-ЛТД».

На сьогодні підписаний Меморандум про співробітництво з ГРОМАДСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ «ДОБРОБАТ – ДОБРОВОЛЬЧИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ БАТАЛЬЙОН» на поточний ремонт приміщення бібліотеки та встановлення 60 вікон. Також адміністрацією закладу виготовлено проєктно-кошторисну документацію по об’єкту: «Капітальний ремонт будівлі Хортицької національної академії, розташованої за адресою: м. Запоріжжя, вул. Наукового містечка, 59, пошкодженої внаслідок збройної агресії російської федерації».

Тимчасове місце розташування наукового ліцею комунального закладу вищої освіти “Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія” Запорізької обласної ради за адресою: Запорізька обл., м. Запоріжжя, вул. Запорозького козацтва, буд. 6

Прокрутити вгору