Шануй себе та інших

Заключним етапом реалізації тренінгового курсу «Вчимося жити разом» у 4 – Б класі загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів комунального вищого навчального закладу «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія» Запорізької обласної ради стало проведення 8 листопада заняття на тему «Шануй себе та інших», в ході якого учні ознайомилися з поняттями «повага» і «самоповага», розвивали практичні навички постановки і досягнення мети.

Розкриваючи нову тему, діти з’ясували, що повага та самоповага виникає тоді, коли людина робить добрі справи, дбає не лише про себе, а й про інших. Відеофільм, що демонструвався на уроці, ілюстрував справи, гідні поваги. Працюючи в групах, учні вчилися поважати інших людей та самих себе. Проаналізувавши оповідання Василя Сухомлинського «Який слід повинна залишати людина на Землі?», діти дійшли висновку, що для того, аби тебе завжди пам’ятали і згадували про тебе з любов’ю, треба робити якомога більше добрих справ. Під час мозкового штурму «Цілі» вчитель ознайомила учнів з їх класифікацією, навчила ставити правильні цілі. Проведена робота в парах сприяла тренуванню навичок постановки мети.

Загалом, захід пройшов продуктивно і невимушено. Учням сподобалась тренінгова форма організації діяльності, оскільки вона забезпечує фізичне і психологічне розвантаження, поліпшує психологічний клімат у дитячому середовищі, а інтерактивні методи, які використовуються на заняттях, дають можливість залучити до співпраці не лише активних учнів, а й тих, кому важко проявляти себе.

Прокрутити вгору