Школа вожатської майстерності

На початку лютого 2016 року в Запоріжжі була відкрита «Школа вожатської майстерності» при Запорізькому обласному центрі молоді, в якій студенти Хортицької національної академії із задоволенням розпочали заняття.

Навчання складалося з кількох блоків: два тижні по 4 заняття (понеділок та четвер по 4 години). Заняття були дуже інформативними, містили дані про специфіку роботи з дітьми, особливості діяльності вихователя, способи навчання та розваги дітей. Атмосферу справжніх вожатих як майстрів своєї справи створювали чудові викладачі – Костянтин Васильович Ткаченко та Сергій Сергійович Куліковський. Кожне заняття було цікавішим за попереднє.

По закінченню школи всім слухачам видано сертифікат про здобуття кваліфікації «вожатого» та безкоштовний посібник «Школа вожатської майстерності». Посібник містить основи вожатської роботи, права і обов’язки вожатого, психологічні особливості дітей, інформацію про організаційний період як запоруку успішної зміни тощо.

16 квітня відбувся екзамен, на якому були присутні роботодавці та представники закладів дитячого відпочинку. Всі слухачі школи вожатих мали змогу спілкуватися з директорами таборів та продемонструвати свої знання, навички та вміння, яким має бути наділений справжній вихователь.

Щиро дякуємо всім організаторам та викладачам за таку прекрасну школу, після якої у молоді Запоріжжя є шанс провести літо з користю!

Студентський уряд Академії

Прокрутити вгору